[o2] 1.6 MPI- UKŁAD WYDECHOWY !!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kubasta
    Classic
    • 2014
    • 4

Witam

Sterownik swoje przeleżał w szufladzie i po przeczytaniu informacji na forum nadszedł moment montażu i pojawiły się problemy.
    Moze ktos się spotkał z takimi problemami - następne podejście w weekend :?.
    O1 - 2000r - SLX (moduł komfortu) sterownik zamka Remotronix

1 W związku z wymianą podnosnika szyby poprosiłem aby w warsztacie dołożyli mi 2 kable w drzwiach (biało-czarny i żółto-czarny) i wyprowadzili do gómowej przelotki.
    Kabel biało-czarny zamyka drzwi (po dotknięciu do masy) ale tylko gdy wszystkie są domknięte i zamyka tak że nie da się otworzyć przyciskiem dopiero przekręcenie kluczyka w tą i z powrotem umożliwia otwarcie. Próba otwarcia drzwi klamka od środka nie jest możliwe tak jak by siłownik trzymał (czy tak ma być).

2 Kabel żółto-czarny (po dotknięciu do masy) nie powoduje nic (czy możliwe jest że jest inne sterowanie np. do + albo inne kolory kabli).

3 Chciałbym zapytać czy nie da podłączyć tych kabli w kostę która przychodzi z drzwi do kabiny nie ma tam chyba żednej elektroniki tylko kable (nie chcialbym już rozbierać tapicerki).

Pozdrawiam
    rolkar

[ Dodano: Sro 04 Wrz, 13 15:24 ]
    sorry gumowej przelotki
  • uzio1
    Classic
    • 2012
    • 38

Witam wszystkich zainteresowanych tematem wydechu w 1.6 mpi.
    Mam pytanko: czy u Was po odpaleniu zimnego silnika i lekkiej przegazówce wydech a szczególnie tylny tłumik chodzi tak jakby zaraz miał się rozsypać?

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: [o2] 1.6 MPI- UKŁAD WYDECHOWY !!!!!

Zamieszczone przez uzio1
      Witam wszystkich zainteresowanych tematem wydechu w 1.6 mpi.
      Mam pytanko: czy u Was po odpaleniu zimnego silnika i lekkiej przegazówce wydech a szczególnie tylny tłumik chodzi tak jakby zaraz miał się rozsypać?
      toż to nie premiera :diabelski_usmiech
      U mnie jak nie chcem zeby tak chodziło to zaraz po odpaleniu dodam gazu tak do 2 tys obrotów i wtedy nie włancza sie ten kombajn...czy jak tam to sie zwie
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...